Welke functies heeft de huid? Functies van de huid *Bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Regeling van de lichaamstemperatuur. Zintuigfunctie, zoals: tast, druk en pijn. Uit welke lagen bestaat de huid? de opperhuid (epidermis) *de lederhuid (dermis) * onderhuidsbindweefsel wondverzorging voor de verzorging van wonden kiezen we voor voor een indeling in rode, gele en zwarte wonden volgens het wcs-classificatiemodel. Dit is het meest universele en gangbare model.

schaafwond verzorgen zijn wat gezwollen. Oude wonden hebben vaak een korst en bij een normaal verloop van de genezing is de zwelling afgenomen. Als je wonden goed wilt verzorgen moet je enige kennis hebben van de huid.

Circulatiestoornis-wonden hierbij is een verstoring van de doorbloeding de oorzaak van de wonden. Een slechte vaattoestand ligt daaraan ten grondslag. Bij decubitus speelt daarbij het dichtdrukken van de vaten nog een rol. Wonden kun je dus aan hun ontstaanswijze herkennen, maar ook aan een aantal andere kenmerken. Dit zijn onder andere de kenmerken die belangrijk zijn voor de wondverzorging. Oppervlakkige en diepe wonden de wond kan tot de huid beperkt zijn, maar ook doorgaan in de diepere lagen, zoals de spieren. Een operatiewond is een voorbeeld van een diepe wond. Inwendige en uitwendige wonden Behalve de uitwendige wonden die aan de oppervlakte liggen zijn er inwendige wonden. Denk bijvoorbeeld aan een inwendige kneuzing of een blauwe plek. Droge en natte water wonden Bij een natte wond komt wondvocht vrij. Geïnfecteerde en niet-geïnfecteerde wonden.

schaafwond verzorgen

Schaafwond / hoe behandel je een schaafwond


Wondverzorging doel: *Rode, gele en zwarte wonden te herkennen. De juiste kleur wond op de juiste wijze te verzorgen. Dit zijn wonden die ontstaan door meenemen inwerking van hoge geweld van buitenaf, zoals steekwonden, schotwonden, bijtwonden, snijwonden, scheurwonden, schaafwonden, kneuswonden. Thermische wonden Dit zijn wonden die ontstaan door koude of warmte. De verbrandings- en bevriezingswonden vallen in deze categorie. Door onvoldoende (plaatselijke) afweer tegen bacteriën, virussen, of parasieten kunnen infectiewonden ontstaan. Een steenpuist is een voorbeeld van een infectiewond. Oncologische wonden deze wonden ontstaan door huidkanker of metastasen van andere kankersoorten.

How to heal a skinned Knee: 13 Steps (with Pictures)


Hoe verzorg je een schaafwond? Als de wond vrij klein is, en je schat in dat het zelf kunt verzorgen, kun je alles doen wat je nodig acht. Ben je klaar om deze superschattige diertjes te verzorgen? Kun jij ze allemaal verzorgen in dit leuke dierenspelletje? "Wat is er met hem gebeurd?" Debby hielp de jongen om de professor op de voet van het harnas te laten zitten. "nee, ik ben tegen niemand aangebotst. "Alleen dat alles begon te draaien, en een felle flits. "History, boeing: P-51 Mustang". "Ik denk dat er iets meer is gebeurd dan een struikeling.

schaafwond verzorgen

Als je extra bescherming wilt, zou je latex wegwerphandschoenen kunnen aantrekken voordat je begint met het verzorgen van de schaafwond op je knie. 2 Delen:je kras centrum of schaafwond schoonmaken je wond verbinden. In je dagelijks leven kun je kleine schaafwonden en krassen oplopen. Verzorg daarom ook een schaafwond zo hygiënisch mogelijk. Als de wond bloedt, laat het dan even bloeden. Sitemap Welkom op Wond Verzorgen Ehbo wond Snijwond verzorgen Gehechte wond verzorgen Schaafwond verzorgen Schaafwond schoonmaken Operatiewond verzorgen.

Search Result For : Schaafwond Verzorgen. Share to your friends! Ruime keuze aan lichaamsverzorging. Nl Medewerkers die de artikelen voor volwassenen verzorgen. Wij bieden verschillende producten waarmee je de wonden van jouw hond kunt schoonmaken, desinfecteren en verzorgen. Voor het reinigen van oppervlakkige wonden en schaafwonden.

Hoofdstuk 2: Gestrand in het verleden - gevorderden


Als je een verband aanbrengt op je wond, vervang dit dan wanneer het nat of vies wordt. Je moet tenminste een keer per dag een nieuw verband aanbrengen. Wanneer er zich een korstje op je wond gevormd heeft of de wond op een andere manier genezen is, hoef je geen verband meer aan te brengen. Je wond zal sneller genezen als je hem blootstelt aan de frisse lucht. 10 4, let op tekenen van een infectie. Ga naar een arts als de wond geïnfecteerd lijkt te zijn.

Tekenen van een infectie zijn onder andere zwellingen, roodheid, een warme wond, vocht dat uit de wond komt of steeds erger wordende pijn. 11, let tevens op rode strepen rondom de wond of koorts.

"Volwassen" waterpokken: incubatietijd en infectiviteit bij

Deze producten gaan infecties tegen en ondersteunen het genezingsproces. Stop met het gebruiken van antibiotische zalf als je last van huiduitslag krijgt. 8 2, breng een verband aan. Om de kras of schaafwond tegen een infectie te beschermen, breng je een steriel verband aan. Je hoeft dit niet te doen als de wond klein of niet ernstig van aard. Als je je huid ergens aan geschaafd hebt, dan heb je naar alle waarschijnlijkheid geen verband nodig. Door je wond niet af te dekken kan je wond zelfs sneller genezen. 9 3, vervang regelmatig het verband.

schaafwond verzorgen

10 voordelen op een rij

Je moet wellicht een gesteriliseerd pincet gebruiken om vuil dat in de wond zit te verwijderen. Als je niet al het vuil of andere voorwerpen kunt verwijderen, ga dan naar je huisarts. 5, breng geen agressieve middelen zoals jodium of waterstofperoxide op de wond aan. Deze ratten producten kunnen je huid beschadigen. 6, deel 2, je wond verbinden 1, gebruik een antibiotische zalf. Nadat je je wond gereinigd hebt, breng je een kleine hoeveelheid antibiotische zalf op de wond aan. Je kunt tevens een zalf als Betadine gebruiken.

3, het bloeden zou na enkele minuten moeten stoppen. Als dat niet zo is, dan is er waarschijnlijk sprake van een ernstigere wond en moet je naar een arts gaan. Reinig de kras of schaafwond. Maak de wond schoon met schoon water en zeep. Je kunt tevens een schone doek gebruiken. 4, probeer om baby al het zichtbare vuil te verwijderen. Ga voorzichtig te werk, zodat je jezelf niet nog meer verwondt.

10 eenvoudige home remedies voor spruw ; Oorzaken en symptomen van

Deel 1, je kras of schaafwond schoonmaken 1, was je handen met water en zeep. Voordat je je wond of die van een ander kunt gaan behandelen, moet je je handen eerst schoonmaken met warm water en zeep. Trek wegwerphandschoenen aan als je een ander behandelt. 2, probeer om handschoenen in huis te hebben die niet van latex gemaakt zijn, want sommige mensen berekenen zijn allergisch voor latex. 2, stop het bloeden. Als je kras of schaafwond nog bloedt, oefen er dan lichte druk op uit met een schone doek of een wattenstaafje. Houd het gewonde lichaamsdeel omhoog om het bloeden te laten stoppen.

Schaafwond verzorgen
Rated 4/5 based on 488 reviews