250 gram witte kool - 40 gram bloem - 1/2 eetlepel kerriepoeder - 40 gram boter - zout. Voor de soep - 50 gr boter, - 1 ui gesnipperd. Op zoek naar het lekkerste soep van witte kool en spekjes recept? Ontdek nu de heerlijke recepten van Solo Open Kitchen. Als kool een foodtrend is voor 2015, zoals Jeroen her en der leest, dan is deze soep een heel eigentijdse t savooikool, witte kool en spitskool kookt Jeroen en voedzame wintersoep. Jeroen voorziet er twee garnituren biuj, waarze bijna een maatijdsoep wordt: reepjes kool met gebakken spek en schijfjes poolse worst.

soep witte kool de overige groenten kook.

500 gr witte kool; 1 grote ajuin; 50 gr wit van prei; 2,5 liter water; 3 à 4 bouillonblokjes (groenten) 50 g gerookt spek in blokjes; klontje goede boter; 1 koffielepel aardappelzetmeel; Verwijder de buitenste minder mooie bladeren van de kool, snijd middendoor en verwijder. Pel de ajuin, snijd grof. Van witte kool kan je blijkbaar heel goed soep maken. Dit heb ik nog nooit gegeten (toch niet dat ik weet tenminste). Ik wist zelfs niet dat er van kool soep gemaakt kon worden. Soep van witte kool met croutons van kikkererwten en curry-olie. Soep maak je nooit voor vier. Maak een grote soepketel vol en vries. Zo kun je op dagen dat het vooruit moet gaan snel een bord soep op tafel zetten. Snijd in de tussentijd de witte kool in de lengte doormidden en snijd onderaan in het midden de harde kern er uit.

soep witte kool

Wittekool soep - meersmaak


Keer terug, recepten, soepen tijd: 30 min. voor verbruik 4 personen. De ui en zwemmen de prei fijn snijden en de witte kool in reepjes. De olie verwarmen en de ui daarin fruiten. De prei en de witte kool toevoegen, even fruiten en bevochtigen met het water in 20 minuten laten garen. De kruiden en de melk toevoegen en de soep fijn mixen.

Soep met witte kool recept - recepten van Allrecipes


Diocletianus liet de stadsmuren herstellen, maar de stad herstelde zeer langzaam. Onder diocletianus werden in de stad christenen vervolgd; onder andere de christen Eugenius, die het Mithraeum op de heuvel boztepe had vernietigd, werd ter dood gebracht. Voor de christenen in de stad werd hij na zijn dood de patroonheilige. De bewoning verplaatste zich in deze periode van de stad richting de bergweides langs de handelsroutes richting het oosten en zuiden. Door het verval van het Romeinse rijk en het lokale gezag stonden de handelsroutes echter onder continue dreiging van rovers en plunderaars. Om toch veilig te kunnen leven vestigden veel mensen zich in de nabijheid van kloosters, die vanaf de 3e eeuw werden gebouwd in moeilijk bereikbare rotswanden in het Pontisch Gebergte. Voor de pacht van de grond betaalden zij belastingen, het lokale bestuur zou nog tot in de 14e eeuw bij deze kloosters blijven. Pas in de 6e eeuw ging de stad zelf weer groeien, wanneer de internationale handel over de zijderoute weer op gang komt. Trebizonde ontwikkelde zich als eindpunt van de noordwestelijke tak, vanaf Tabriz in Iran.

soep witte kool

Onder Romeins bewind won de stad aan belang, doordat onder keizer Vespasianus de handelsroute vanaf de Zwarte zee over de ziganapas naar de eufraat en vervolgens naar Perzië werd verbeterd. Onder Romeins gezag werd Trabzon een vrije stad (civitas libera met een grote mate van autonomie. Keizer Hadrianus schema bezocht Trabzon in het jaar 129 als onderdeel van zijn inspectie van de oostelijke limes. Hoewel het Romeinse rijk inmiddels ook het oostelijker gelegen Colchis en Armenië administreerde, wenste hadrianus de eufraat als oostelijke grens te behouden. Hierdoor behield Trabzon zijn positie als meest oostelijke romeinse haven aan de Zwarte zee.

Hadrianus liet enkele grote werken in de stad verrichten, waaronder een nieuwe haven, op dat moment de grootste geconstrueerde haven aan de Zwarte zee. Mogelijk gaf hij ook de opdracht voor een tempel voor Apollo Philesios ten westen van de stad (naast de huidige hagia sophia). Verval in de middeleeuwen bewerken In 257. Werd het inmiddels christelijke trebizonde grotendeels verwoest door Gotische plunderaars. Het volgende jaar vielen de perzen de stad binnen.

Soep van witte kool met croutons van kikkererwten


Vervolgens kwam de stad in Perzische handen in de 6e eeuw voor Christus. Rond 400 voor christus bezocht Xenophon Trabzon en beschreef de relatie tussen de Griekse stad en omringende volkeren. Met name met de kaukasische volkeren Mossynoeci en Drilae ten zuidoosten van de stad waren er conflicten. Een deel van de mossynoeci zou in de Griekse stad zijn ingetrokken, en kwamen in opstand tegen hun leider. Het leger van Xenophon hielp de rebellerende mossynoeci en versterkte zo de positie van Trabzon in de regio. Tot de veroveringen van Alexander de Grote in de 4e eeuw.

Betaalde de stad huldebetuiging aan de moederstad Sinop en het Perzische rijk. De stad zelf werd echter niet door Alexander ingenomen en verkreeg daardoor een mate van zelfbestuur. De stad werd rond 100. Weer door de perzisch- pontisch-Griekse koning Mithridates vi veroverd, waarop deze er zijn vloot onderbracht. De vele natuurlijke havens van de stad maakte het een ideale uitvalsbasis. Veroverden de romeinen de stad. Trabzon was toen al een belangrijke handelsstad, met een tempel voor de handelsgod Hermes, en de perzisch-Griekse god Mithra.

Soep van witte kool met croutons van kikkererwten en curry-olie

Alternatieve spellingen, die incidenteel ook in Nederlandstalig werk werden gebruikt, zijn onder meer: Trapezunt, trebisonda, trabizond, trapizonde, tarabozan en Trabuzan. In de oudheid bewerken hoofd en hand van een bronzen beeld van Aphrodite, 2e eeuw. C, kopen gevonden in Kelkit, British museum Bronzen beeld van Hermes, 2e eeuw. C, gevonden in Trabzon, Trabzon Museum Trabzon werd als Trapezous in 756. Vanuit Sinope gesticht door Griekse kolonisten, die oorspronkelijk afkomstig waren uit Milete. Eerder bevond zich op deze plaats een belangrijke assyrische nederzetting. Zoals de andere miletische handelskolonies aan de Zwarte zeekust was het een Griekse enclave. In tegenstelling smartphone tot Griekse koloniën aan de middellandse zee, en de noordkant van de Zwarte zee, vestigden de kolonisten in Trabzon zich echter ook in het achterland van de stad en kwamen zo in aanraking met andere volkeren in de omgeving, zoals de mossynoeci.

soep witte kool

Soep van witte kool met croutons van

De munt prijst de koloniale stad aan als een tafel van overvloed. De naam van de stad is een verwijzing naar de trapezevormige heuvel waarop de oorspronkelijke nederzetting (yukari en Orta hisar) lag. De oorspronkelijke naam voor deze nederzetting was τραπεζος (Trapezous), een afgeleide van tράπεζα (Trapeza dat 'tafel' betekent in het. Oudgrieks ; een verwijzing naar de centrale afgevlakte heuvel met steile rotswanden aan beide zijden. In het Latijn heette de stad. Dit veranderde in de byzantijnse periode naar Trapezounta. Via het Italiaans en Frans kwam de transliteratie trebizonde in het Nederlands in gebruik. De laat-Osmaanse transliteratie is Trabzon, de huidige officiële naam van de stad.

Suezkanaal in 1869 bracht een eind aan de intensieve internationale handel in de stad. Toch is het ook tegenwoordig nog een belangrijke haven aan de Zwarte zee voor transport richting de kaukasus en Iran. Trabzon is daarnaast ook cultureel, historisch en sportief gezien de belangrijkste stad aan de zuidkust van de Zwarte zee en geldt derhalve als de onofficiële hoofdstad van. Pontus (de turkse cellulitis Zwarte zeestreek, karadeniz ). De bijnaam van de stad. Klein Istanboel of, klein Constantinopel, vanwege haar keizerlijke geschiedenis (Grieks keizerrijk Trebizonde ). Sinds de lokale verkiezingen van 2014 is de stad uitgebreid tot een 'metropoolregio' met ruim 800.000 inwoners. Inhoud, een munt van Trapezus uit de 4e eeuw r in het. British Museum te londen.

Soap -buy cheap Classic, white

Trabzon grieks : τραπεζούντα, trapezounta historisch bekend als. Trebizonde, is een stad aan de noordoostkust van. Het is tevens het hoofdstaddistrict van de gelijknamige provincie. De stad telt 230.400 inwoners (2009) en ligt in een vruchtbare kuststreek aan. Zwarte zee, waar een gematigd zeeklimaat heerst. Hoge bergen scheiden tepel de stad van het binnenland van. Trabzon was een prominente plaats aan. Zijderoute en werd in de eerste helft van de 19e eeuw van groot belang voor de internationale handel tussen Europa en azië. De opening van het.

Soep witte kool
Rated 4/5 based on 825 reviews